MORATÓRIUM 3

„A hitelmoratóriumban részt vehetnek azok a vállalkozások, amelyek tevékenységéből származó nettó árbevétele a kérelem benyújtását megelőző 18 hónapban legalább 25%-kal csökkent (..)”

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya a hitelmoratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbította. A hitelmoratóriumban részt vehetnek azok a vállalkozások, amelyek tevékenységéből származó nettó árbevétele a kérelem benyújtását megelőző 18 hónapban legalább 25%-kal csökkent, valamint a vállalkozás 2020. március 18. és a kérelem benyújtásának napja közötti időszakban nem kötött kedvezményes gazdaságélénkítő hitel, illetve kölcsön felvételére vonatkozó új szerződést.

A hitelmoratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben vállalkozása jelenleg (2021. szeptember hónapban) él a hitelmoratóriummal, 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele.

Ezt megteheti személyesen az Alapítványunknál (5600 Békéscsaba, Gyulai út 1.), vagy online formában (info@bmva.hu).

Kérelem az alábbi linken letölthető:

Kérelem Moratórium 3

A jogosultsági feltételekről az Adósnak nyilatkozatban azt is ki kell jelentenie, hogy a jogosultságot alátámasztó okiratokkal vagy más bizonyító erejű dokumentumokkal rendelkezik.

A kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő jogvesztő. Amennyiben az Adós a jogvesztő határidőn belül nem nyilatkozott a moratórium fenntartásáról, később erre már nincs lehetősége.

Tisztelettel

Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány