TOPLAPTOP KFT.

Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkatársai a TopLapTop Kft.-nél jártak, és Balázs Zsolt ügyvezetőt kérdezték a vállalkozásról.

BMVA: Kérem, meséljen nekünk a TopLapTop Kft. alakulásáról, profiljáról…

Balázs Zsolt: Cégünk 2008-ban a válság kellős közepén alakult néhány fővel, ami napjainkra közel 20 fős vállalkozássá nőtte ki magát. Cégünk informatikai kereskedelmi és informatikai szolgáltatással foglalkozik. Elmondhatjuk, hogy több lábon állunk most már, hiszen a www.toplaptop.hu negyedik éve, mint működő webáruház létezik, ezen felül cégünknek van egy vállalati üzletága, ahol cégképviseletek vannak, rendszergazdai tevékenységet végzünk, ezen belül adatmentés szoftvert, tehát egy teljes integrált rendszert értékesítünk. Kiskereskedelmi egységeink megtalálhatók Gyulán 2, illetve Békéscsabán is 2 üzlettel. Jelen pillanatban, ami új üzletág nálunk, az a szerver. 2016. április 1-je óta a www.szerverdiszkont.hu piacvezető webkereskedelmi felületet is mi üzemeltetjük, amely inkább tartozik a vállalati üzletághoz. És nem utolsó sorban szeretném megemlíteni, hogy mi vagyunk Békés megyében az egyetlen akkreditált informatikai képző központ. Büszkeséggel tölt el, hogy néhány év alatt Békés megye legnagyobb informatikai vállalkozásává nőtte ki magát a ToplapTop cégcsoport.

BMVA: Hogyan találkozott az Alapítvánnyal, miben segített Önöknek?

Balázs Zsolt: A BMVA egyik fiatal kollégája akkoriban ügyfelünk volt, és ő ajánlotta nekünk személyesen a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által nyújtott kedvezményes finanszírozási hitelek lehetőségét, projektpályázati lehetőségeket, akár ingatlan megvásárlására is. Ekkor vettük meg, az orosházi úton a telephelyünket, amelyet felújítottunk, továbbfejlesztettük és azóta is használunk. Magát az ingatlant a BMVA támogatásából vásároltuk, ahhoz, hogy a cég saját telephelyhez jusson a pályázat segített hozzá. Az idei évben költözött oda a gazdasági részlegünk és a raktározás, így mondhatjuk, hogy a cégnek a központja már az orosházi út, mely logisztikai, használt üzletág, nagykereskedelem és szerviz is.

BMVA: Mikor megalakult a cég, mi volt az elsődleges? Az értékesítés vagy a szerviz?

Balázs Zsolt: Értékesítés, szerviz és a szervizhez való értékesítés ez az alappillér. Van egy minimális nagykereskedelmi tevékenységünk, van kb. 15-20 olyan vidéki informatikai vagy utazó szervizes, vagy kisebb bolt, akinek mi értékesítünk tovább.

BMVA: Mik a jövőbeni tervek?

Balázs Zsolt: A cégünk megnőtt, mind humánerőforrásban mind telephelyben ezáltal magas rezsivel működünk, alapvetően az idei terv a racionalizálás, maguknak az üzletágaknak a külön vizsgálata, és ha szükséges telephelyeket fogunk összevonni. Köszönjük Balázs Zsoltnak, hogy válaszolt kérdéseinkre és időt szakított ránk! A továbbiakban is sok sikert kívánunk a TopLapTop Kft. működéséhez!