BUKARESTI KONFERENCIA

Startup cégek elindításával és fejlesztésével foglalkozó bukaresti konferencián vett részt a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány részt vett Bukarestben az RMÜE által szervezett gazdasági konferencián. A konferencia startup cégek elindításával és fejlesztésével foglalkozott és elsősorban magyar fiatal vállalkozók lehetőségeiről adott számot. Az eseményen több olyan vállalkozássegítő szervezet bemutatkozott, amely a fiatal vállalkozókat tudja előnybe hozni.

A Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kapcsolódási pontja lehet a fiatal pályakezdők önfoglalkoztatásával kapcsolatos programja, amelyet szervezetünk is egyre nagyobb körben ismerteti a potenciális célcsoporttal. Ez azért is fontos projekt, mert a Nemzetpolitikai Államtitkárságot vezető Potápi Árpád János államtitkár úr is kiemelt prioritásként kezelte a magyar fiatalok vállalkozóvá válását határon innen és határon túl. A konferencia segítségével több határon túli szervezetet sikerült megismerni, illetve több ilyen irányú projektet lehetett feltérképezni.

A konferenciát követően pedig Zákonyi Botond bukaresti magyar nagykövet meghívására ellátogattam a bukaresti magyar nagykövetségre, ahol megismerkedhettem követségen dolgozó munkatársakkal. Nagykövet úrral a magyar vállalkozásokról ezen belül is a Békés megyei vállalkozások határon-átnyúló lehetőségeiről beszélgettünk.